CARP DREAM LAKE & MIŠEL ZADRAVEC

Ako želite objediniti ribolov na šarana i amura, vrhunske mamce i dobru atmosferu, onda definitivno morate posjetiti Carp Dream Lake…

carp dream lake_800x362

Spomenuto jezero, ako dolazimo iz Hrvatske, relativno je blizu graničnog prijelaza sa Slovenijom u Murskom Središću. Veličine je oko 16 hektara i nalazi se oko 1,2 km od slovenske granice na Mađarskoj strani. Nakon mjesta Pince, dolazi se u Tornyiszentmiklos, gdje morate preči autocestu i ugledate jezero koje je namjenjeno C&R ribolovu…
Jezero je bogato šaranima (više vrsta) kao i somom, a zbog ne prevelike dubine i velike površine jezera, riba je dosta borbena jer ima prostora za manevriranje. Jezero je poribljeno kapitalnim šaranskim primjercima, težine od 8-24 kilograma, dok ih je najviše od 13-19 kilograma. Nerijetko se ulovi riba koja tu boravi od ranijih vremena pa su iznenađenja česta. U novembru 2010. Na jezeru je ulovljen mađarski državni rekord ljuskavog šarana u težini od 37,05 kilograma. Jezero ima uređenih 12 mjesta za ribolov, s tim da su 3 mjesta sa kapacitetom od 3-4 ribiča, dok su preostalih 9 sa kapacitetom od po 2 ribiča.
Za ribolov je obvezna rezervacija kod vlasnika, Mišela Zadravca na broj +386-31-392-400 (SLO, AUT, CRO, HUN), ili na e-mail misel.zadravec@gmail.com, dok je od opreme obavezno imati prostirku, veliki podmetač te antiseptik, naravno ponesite i štapove, dok mamce možete dobiti (kupiti) od vlasnika jezera, Mišela.
E sad, sigurno se sad pitate kakve mamce prodaje gazda jezera?! Pa da pojasnim…
Mišel Zadravec, vlasnik jezera Carp Dream Lake je ujedno vlasnik male tvornice mamaca za šaranski ribolov, pod nazivom Mišel Zadravec Carp Baits, kao i dučana sa ribolovnom opremom.

dućan_320x212proizvodnja1_800x600Trgovina_31_800x530
Kako ja nisam šaranaš, ne mogu puno pričati o mamcima, a sigurno neću pisat o nečem o čemu ne znam. No čuo sam kolege koji se bave šaranskim ribolovom da hvale njegove mamce, a naravno u večini slučajeva kad love na prethodno spomenutom jezeru, love na mamce Mišela Zadravca.
Izgled vara, to oduvijek velim… Kad upoznate Mišela, definitivno na prvu nećete biti sigurni da je to vlasnik jezera i tvornice. Zašto?! Pomalo hipijevski izgled sigurno će vas malo zbuniti, no već nakon par minuta razgovora i zafrkancije shvatit ćete da je Mišel vrlo jednostavna i pristupačna osoba, da ne krije svoje znanje o ribolovu na šarana te je isto pretočio u izradu hvale vrijednih mamaca. Mišel se dugi niz godina bavi ribolovom na šarana, daleke 1991 je sa nekolicinom kolega napravio prve boile kojima su poharali lokalna jezera. Svakim danom tehnologija napreduje, pa kad je počeo stavljati mamce na vlas, ljudi su ga u čudu gledali, kao i kad su vidjeli da ribu pušta…
No sve to je samo uvod u bogatu karijeru šaranaša, a ona je impresivna. Jedan je od najpoznatijih šaranskih ribolovaca Evrope koji je ulovio više od 100 šarana težih od 20 kilograma te je iste lovio u različitim zemljama, kao i na različitim tipovima vode. Tv kanal „Fishing and Hunting“, snimio je reportažu o njemu, a koja se prikazivala na programu Duna TV-a u Mađarskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i naravno Sloveniji. Prošle godine sezonu je završio sa šaranom teškim 34,1 kilogram, što mu je bio dugogodišnji cilj, ujedno, uhvatio je 3 šarana teža od 25 kilograma, što je isto rezultat za istaknuti.
Da li je za to zaslužna receptura mamaca koje proizvodi ili iskustvo, teško je reči, no Mišel sam voli istaknuti da u proizvodnji nije sam, već ima tim iskusnih testera kao i suprugu i dva sina koji su mu podrška u svemu i zbog svega toga, veli, blizu je savršenstva.

DSC_0147_338x600tvornica5_800x600
Zašto se njegovi mamci izvoze u nekoliko zemalja Evrope i lista se stalno proširuje, najbolje je da otkrijete sami, a distributere i informacije možete potražiti na njegovoj internet stranici http://www.misel-zadravec-carp.si/ ili naručiti preko web dućana.

MrNo